piatok 21. júla 2017

Muži aj ženy potvrdili v extralige vzostup vítkovickej atletiky

V sobotňajšom druhom extraligovom kole v Kladne boli muži Vítkovíc druhí za Univerzitou Brno a ženy siedmej, pričom vyhral USK Praha.

"Naše umiestnenie je prekvapením," uznal vítkovický šéftréner Vladimír Černý. "Ale výsledky sú trochu skreslené tým, že niektoré kluby - ako Dukla Praha - nepostavili všetky svoje elitnej pretekárov."

Černý si pochvaľuje, že Vítkovice majú mladý perspektívny tím.Okrem iného spomenul Dominika Sigmunda, ktorý v behu na 1 500 metrov skončil tretí časom 3: 54,37 minúty.

"Iba dvadsaťdva stotín mu chýbalo k limitu na majstrovstvá sveta do sedemnástich rokov, ktoré bude tento rok v Kolumbii , "podotkol Černý.

Potešil ho prístup jeho zverencov. "Pred silnú Duklu sme sa dostali vďaka trom bodom zo štafe ty na štyrikrát sto metrov," upozornil. "Tú pritom bežali diskař Dominik Košař, koulaře Jan Horňák, oštepár Jakub Vedra a výškař David Vrabec."

V cieli boli v čase 48,06 sekundy. "Ten sa síce nedá sa šprintérskym štafety porovnávať, ale ich body nám veľmi pomohli," dodal Vladimír Černý.

Z vítkovických atlétov si v druhom kole najlepšie viedol Jakub Zemaník, ktorý časom 8: 24,46 minúty vyhral 3 000 metrov.Druhí boli Bohumil Bětuňák v trojskoku (15,26 metra), Karel Ketner v chôdzi na 5 000 metrov (22: 31,20 minúty) a Gabriela Pallova v guli (15,01 metra). Tretí skončili okrem už spomínaného Sigmunda Ján Friš na 3 000 metrov prekážok (9: 12,10 minúty) a Nikol Tabačková v oštepu (52,8 metra).

Vítkovičtí vytrvalci Jakub Zemaník a Ján Friš sa presadili aj do reprezentácie, ktorú cez víkend na Kréte čaká majstrovstvách Európy družstiev. Zemaník tam pobeží päť kilometrov.Friš polet í ako náhradník, ktorý môže zaskočiť od osemstovky až po 3 000 metrov prekážok.

Ženy išli do závodu voľnejšie

Vítkovické ženy v sobotu zaostali za štvrtú priečkou z prvého kola. "Holky extraligu brali skôr ako prípravu na ďalšie preteky, pretože individuálne majstrovstvá republiky dospelých je za dva týždne a dorastu za týždeň," uviedol tréner žien Augustin Šulc. "Ku všetkému už bolo jasné, že nemôžeme zostúpiť, takže sme to poňali predsa len voľnejšie."

Len ho mrzelo, že niektoré atlétky nepodali zodpovednejší výkony. "Mohli sme pomýšľať na tretie miesto," podotkol.

Vítkovice nepostavili záverečnej štafety. "Pavla Falharová sa nám počas ligy zranila a Janovi slaninové sme uvoľnili do reprezentačnej štafety," povedal Šulc. "Citeľne nám schádza šprintérka Petra Urbánková, ktorá momentálne dáv a prednosť škole.S ňou by sme určite útočili aj na druhé miesto. "

Šulc vyzdvihol guliarka Pallova, ktorá splnila B limit na majstrovstvá Európy do 22 rokov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára