piatok 21. júla 2017

Liga cez víkend nudila, teraz Španieli oslavuje: majú päť tímov v Lige majstrov

Čo na tom, že Valencia v Monaku prehrala 1: 2 a mala namále. Nakoniec ju po víťazstve 3: 1 v domácom zápase práve Negredův gól stačil na postup. Vďaka nemu mohli španielski novinári začať vymýšľať oslavné titulky. Päť tímov v Lige majstrov? To je niečo! Žiadna krajina ešte toľko klubov do hlavnej fázy stavkove bonusy nevyslala.

A ktorá iná by toho tiež mala dosiahnuť? Veď španielskej kluby ovládli v minulej sezóne Ligu majstrov aj Európsku ligu, ktorej víťaz, Sevilla, získal spolu s Barcelonou, Realom a Atléticom Madrid istotu účasti v skupinovej fáze. V pohárovom koeficientu Španieli s obrovským náskokom drží prvé miesto, preto mohli vyslať do kvalifikácia aj piaty klub, teda Valencii. A tá svoju úlohu zvládla.

Nedá sa spochybniť, že Španielsko európskemu klubovému futbalu kraľuje. Ale nie všetko je na začiatku sezóny tak ružové, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Kto cez víkend sledoval výsledky španielskej najvyššej súťaže, tuší o čom je reč: bola to nuda.

Ak existujú futbaloví masochisti, ktorí sa vyžívajú v bezgólových remízach, museli mať pocit, že našli nový raj. Bránka nepadla v piatkovej predohrávke medzi Malaga a Espanyolom, góly diváci nevideli ani v zápasoch La Coruna - San Sebastian, Vallecano - Valencia a Sporting Gijón - Real Madrid.

Netrafil sa Cristiano Ronaldo ani Lionel Messi, ktorý pri chudé výhre Barcelony 1: 0 nad Bilbaom dokonca zahodil penaltu.V prvých siedmich stretnutiach padli len tri góly, cez víkend ich celkom bol osem, oveľa menej, než v ďalších prestížnych ligách.


Pre porovnanie: napríklad v Nemecku padlo počas soboty a nedele dvadsaťdva gólov, v Anglicku ešte o jednu viac. A talianska liga, často kritizovaná pre obranársky štýl, ponúkla dokonca dvadsaťosem gólov.

Dlhoročné tvrdenie, že je talianska liga nezáživné a nudná, vyvracia aj pohľad na celkový počet gólov nastrieľané v minulej sezóne: z piatich najprestížnejších európskych súťaží bola práve Talianska na prvom mieste s priemerným počtom 2,72 gólu na zápas.

Ale na záver dobrá správa sport stavky pre Španielov, ich La Liga v tomto ohľade príliš nezaostala.S priemerom 2, 66 bola v rebríčku druhá, predstihla aj Premier League, francúzsku Ligue 1 a Bundesligu.

Snáď to teda cez víkend bolo len jedno mimoriadne nevydarenej koleso, na ktoré sa čoskoro zabudne. Aj vďaka piatim tímom v Lige majstrov.

stavkovanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára