štvrtok 20. júla 2017

Božský Roger! Zopakuje Federer skvelý výkon aj proti Djokovičovi?

Vek je len číslo, čo platí v živote a teraz tiež v tenise. Federera, spokojného otecka štyroch detí, dvoch párov dvojčiat, po tridsiatke niekoľkokrát odpisovali. Ale švajčiarsky elegán, jeden z najlepších hráčov v dejinách, nechce do dôchodku predčasne.

V piatok sa stal najstarším wimbledonským finalistom po Kenovi Rosewall, ktorému bolo v roku 1974 v dueli o titul tridsaťdeväť. "Máloktorý tridsiatnik dokáže hrať skvelý tenis. Neviem, či vôbec niekto dokáže hrať bet 365 tak dobre ako Roger v jeho veku, "premýšľal 28-ročný Murray po porážke, ktorá ho zarmútila. Ale nemohol s ňou vôbec nič robiť.Vlastne ani pred zápasom.

Federe r totiž predviedol úchvatný výkon. "Neviem, či som od Rogera videla lepší zápas," vyjadrila sa pre BBC legendárny Martina Navrátilová.

Legendárny Švajčiar na londýnskom turnaji skvele podáva a formu ukázal aj v sledovanom semifinále. Nastrieľal dvadsať es a po prvom servise prehral len 11 výmen z bet365 69.

Vo Wimbledone tento rok jediný raz prišiel o servis!

"Vďaka skvelému podaní som držal Andyho pod tlakom. Proti jednému z najlepších hráčov na returne som čelil len jedinému brejkbal, to je výborné, "pochvaľoval si Federer.

Jeho súper tvrdil, že ešte nikdy nepodával lepšie. "Pozrel som sa na tabuľu, skóre bolo 3: 2 a on dal deväť es.Ja si len pomyslel - čo sa to deje? "Líčil kučeravý Škót v tradičnom blogu pre web BBC.

Experti aj fanúšikovia žasli nad tým, akým spôsobom Federer prešiel do jubilejného desiate ho finále. On sám priznal, že odohral jeden z najlepších zápasov bohatej kariéry. "Potrebujem odohrať ešte jeden perfektný zápas a budú to dva nádherné týždne," zasníval sa Federer.

Djokovič o Federerovi: Je najlepším hráčom vôbec

Možno aj polovica z piatkového predstavenia by stačila na úspešnú odvetu za vlaňajšie finále. Švajčiar sa opäť stretne so Srbom Djokovičom, svetovou jednotkou.Obhajca titulu pred rokom zvíťazil v päťsetovej bitke.


"Novak je najlepším hráčom niekoľko posledných rokov a je proti nemu extrémne ťažké vyhrávať veľké turnaje," vyhlásil Federer o budúcom súperovi, ktorý je podobne ako Murray veľmi silný na returne.

Hoci rivali nie sú mimo kurt zrovna k amaráti, podľa vyjadrenia pred nedeľňajším súbojom o titul k sebe majú úctu a rešpekt. "Je najlepším hráčom vôbec. Nie je moc vecí, ktoré by nedokázal a tu to miluje, tu hrá svoj najlepší tenis.To je jeho kurt, "povedal Djokovič.

V porovnaní dvoch najlepších mužov svetového rebríčka má navrch Federer, vo vzájomnej bilancii len mierne (20:19), navyše tento rok vedie Djokovič 2: 1 a na londýnskej tráve je to nerozhodne (v semifinále 2012 uspel Federer, o minuloročnom finále už bola reč).

Švajčiar je v grandslamovom finále pošestadvacáté, Srb hral o najcennejšiu trofej 17-krát, toľkokrát Federer zvíťazil. Teraz ho ženie dopredu možnosť získať rekordný ôsmy triumf vo Wimbledone, čím by prekonal Petea Samprasa.

Djokovič by tu vyhral tretíkrát a pridal by do zbierky deviaty víťazný grandslam.

"Viem, ako Novaka poraziť.Naozaj dúfam, že mi to tentoraz vyjde, "vyslovil Federer ž elanie pred veľkým finále v All England Clube.

Ak by sa švajčiarskemu tenistovi vyplnilo, prepíše učebnice tenisového dejepisu ešte raz - v 33 rokoch a 338 dňoch bude najstaršie bet365 mobil wimbledonský šampión v open ére. Rekord drží Američan Arthur Ashe, ktorý v bet365 bonus roku 1975 zdvihol nad hlavu slávny zlatý pohár s ananásom na vrchu v 31 rokoch a 360 dňoch.

Tenis jednoducho kvitne v každom veku…

bet365 stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára